r3T 0 Posted Wednesday at 11:45 PM Share Posted Wednesday at 11:45 PM pamiętam jak kiedyś się w smingusa zapierdzielało z wiatrem z wodą , to nawet akcje byly czasem na YT jakos zobaczyłem i się przypomniało jak kiedyś sie smingusa obchodzilo Quote Link to post Share on other sites
Junior Administrator Ground Zero 1,362 Posted Thursday at 07:00 AM Junior Administrator Share Posted Thursday at 07:00 AM Nie wiem jak u Was, ale u mnie ta tradycja całkowicie znikła praktycznie.. a kiedyś to się zbierało butelki już 2 tygodnie wcześniej i płacz był jak słońca nie było na dworze albo pizgało 3 Quote Link to post Share on other sites
r3T 0 Posted Thursday at 11:45 AM Author Share Posted Thursday at 11:45 AM niestety racja, juz nie jest to tak obchodzone, a nawet brak Słońca nie był kłopotem. jedynie odpuszczało się osobom idącym do kościoła, całą resztę sie oblewało, im starsza osoba tym mniej oczywiście bo szacunek byl tak samo duży jak strach przed konfrontacja z rodzicami jak sie przesadziło:) Quote Link to post Share on other sites
Junior Administrator Ground Zero 1,362 Posted Thursday at 12:08 PM Junior Administrator Share Posted Thursday at 12:08 PM 21 minut temu, r3T napisał: strach przed konfrontacja z rodzicami jak sie przesadziło:) to racja, u nas jak za duże grupki już się tworzyły to straż miejska brała butelki i wylewała wodę + rozcinali butelki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts